Regeringen och deras stödpartier V och C väljer sig ett nytt folk. Det är en process som har pågått i mer än fyra decennier, men den 7 juni 2018 blev avsikt och konsekvens så tydliga att man måste vara både blind och döv för att inte se förräderiet.

Dagen då politikerna valde sig ett nytt folk

Helena Edlund skriver på sin blogg: 

”Det är sista spiken i samhällskontraktet. Det vi har sett idag är godhetsposörer i aktion. Vi har fått se en plenisal där våra riksdagspolitiker från V, S, MP och C genom sina knapptryckningar har satt ett fett långfinger framför näsan på sina väljare. De har markerat att de inte lyssnar till våra vädjanden att hushålla med våra skattepengar. De har visat att de struntar i vår verklighet och att de är oförmögna att göra rimliga prioriteringar i ett stressat samhälle. De har framför allt visat att de prioriterar odlandet av sin egen goda självbild framför lindrandet av verklig nöd. Gymnasieamnestin har nämligen inte ett skvatt med humanitet att göra.”

Draksådd brukar ge bitter skörd. Det regeringen, centerpartiet och vänsterpartiet sådde torsdagen den 7 juni kommer att ge skördar de i sin aningslöshet och sitt grandiosa folkförakt aldrig kunde föreställa sig. Om de händelsevis känner marken skälva under sina fötter är det en helt korrekt iakttagelse.

Lämna en kommentar